Saimaan maakuntaviesti kutsuu kaikenikäiset Juvalle

Saimaan maakuntaviesti sivakoidaan perinteisesti tammikuussa. Tänä vuonna tapahtumajärjestäjänä ja -paikkana toimii Juva. Kisakeskus sijaitsee aivan kunnan keskustassa tarjoten monipuoliset palvelut niin kilpasarjoissa hiihtäville, harrasteviesteihin osallistuville kuin kannustusjoukoillekin.

Maakuntaviestin tarkoituksena on lisätä kiinnostusta hiihtourheilua kohtaan, kannustaa perinteisen talvilajin pariin seuroja, kuntia ja muita toimijoita sekä tietenkin saada syntymään kunnallinen ja maakunnallinen yhteishenki kaikkien hiihdon harrastajien keskuuteen. Tänä vuonna juvalaiset ovat panostaneet erityisesti siihen, että kilpasarjojen lisäksi laduilla nähdään myös kuntapäättäjiä sekä muita hiihdon ystäviä harrastesarjoissa.

Juvalaiset nappasivat vuonna 2022 voiton maakuntaviestissä. Mestaruus maistui makoisalta, sillä edellinen mestaruus oli vuodelta 1971, eli 51 vuoden takaa. Tänä vuonna juvalaiset joutuvat varmasti tiukoille, mutta periksi ei anneta. Eteläsavolainen 581-vuotias emäpitäjä on tottunut vuosien ja vuosisatojen aikana selviämään sisukkaasti, ja edelleen olemme ylpeitä juvalaisuudesta ja Juvasta.

Meidän Juva – onnellisten yhteisö rakentuu yhteistyössä. Sen on toimittava saumattomasti myös maakuntiaviestin järjestelyissä kuin itse kisaladuillakin. Olemme suurella sydämellä rakentaneet onnistunutta tapahtumaa meille kaikille – kiitos jo tässä vaiheessa kaikille mukana olleille! Toivotan kaikki Saimaan maakuntaviestin järjestelytiimin puolesta sydämellisesti tervetulleiksi Saimaan maakuntaviestiin Juvalle ja nauttimaan iloisesta talviliikuntapäivästä!

Mervi Simoska
Kilpailunjohtaja

 

Saimaan seudulla kelpaa hiihdellä

 

Hiihto on ollut aina elämässäni läsnä. Nuorena astetta vakavammin kilpahiihdon harrastajana ja nyt vanhempana harrastehiihtäjänä ja penkkiurheilijana.

Saimaan seudulla on hyvä hiihtää, meillä on upea luonto ja kattavat latuverkot. Toistaiseksi luntakin riittää.

On ilo ja kunnia olla Juvalla järjestettävän Saimaan maakuntaviestin suojelijana. Kaikenikäisille tarkoitettu talviurheilutapahtuma kannustaa eteläsavolaisia hiihdon harrastajia maakunnalliseen yhteishenkeen. Tavoite on hieno, ja sama kuin vuoden alussa aloittaneella Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisalla. Meilläkin on tahtotilana innostaa ja kannustaa kaikkia eteläsavolaisia yhteistyöhön terveyden ja hyvinvoinnin eteen.

Kuningaslajinakin tunnettu hiihto on kokonaisvaltaisesti, sekä henkisesti että fyysisesti, erinomainen laji kaikenikäisille. Hiihtoa voi myös harrastaa omaan tahtiin ja omalla tyylillään, vaikka rauhallisesti luonnossa nauttien. On tärkeää, että liikumme, muuallakin kuin ladulla. Liikunnassa omaa rimaa ei kannata asettaa liian korkealle. Tutkimuksista tiedetään, että pienetkin teot arjessa merkitsevät. Ne tuovat hyvää oloa ja virkeää mieltä, jotka tärkeitä meille jokaiselle.

Toivotan kaikille hyvää hiihtotapahtumaa ja terveellistä ja turvallista vuotta 2023!

 

 

Santeri Seppälä

hyvinvointialuejohtaja

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa