6929264-1

28.1.2024 Joutsenossa

Saimaan Maakuntaviesti 2024

6. Saimaan maakuntaviesti hiihdetään sunnuntaina 28.1.2024 Joutsenossa. Kilpailukeskuksena toimii Joutsenon Urheilukeskus, Penttiläntie 17. Kilpailun järjestelyistä vastaavat Joutsenon Kullervo ja Lappeen Riento.  

Saimaan Maakuntaviesti kutsuu hiihtokansan Joutsenoon

Saimaan maakuntaviesti sivakoidaan perinteisesti tammikuussa. Tänä vuonna tapahtuman Joutsenossa järjestävät yhteistyössä Joutsenon Kullervo ja Lappeen Riento. Kisakeskus sijaitsee  Joutsenon urheilukeskuksessa, joka tarjoaa loistavat puitteet niin kilpasarjoissa hiihtäville, harrasteviesteihin osallistuville kuin kannustusjoukoillekin.

Maakuntaviestin tarkoituksena on lisätä kiinnostusta hiihtourheilua kohtaan, kannustaa perinteisen talvilajin pariin seuroja, kuntia ja muita toimijoita sekä tietenkin saada syntymään kunnallinen ja maakunnallinen yhteishenki kaikkien hiihdon harrastajien keskuuteen. Viime vuonna juvalaiset panostivat onnistuneesti erityisesti siihen, että kilpasarjojen lisäksi laduilla nähtiin hyvä määrä monentasoisia hiihdon ystäviä harrastesarjoissa. Tällä tiellä jatkavat järjestäjät myös vuoden 2024 tapahtumassa.

Imatran hallittua aiempien vuosien maakuntaviestejä juvalaiset nappasivat voiton vuonna 2022 ja mikkeliläiset vuonna 2023. Etelä-Karjalan joukkueilla on siis revanssin paikka ja halu palauttaa valtikka maakuntaan, joten kärkisijoista käytäneekin kova, mutta reilu kilpailu, jossa paras voittakoon.

Järjestävillä seuroilla on on pitkät ja ansiokkaat perinteet hiihtokilpailujen järjestäjinä, ja monenlaisissa tapahtumissa rutinoituneet kisakoneistot, joten tapahtuma tullaan järjestämään perinteiden mukaisesti parhaamme tehden, minkä uskomme riittävän mainiosti onnistuneen tapahtumat luomiseen.

Toivotan Saimaan maakuntaviestin järjestelytiimin puolesta kaikki sydämellisesti tervetulleiksi Saimaan maakuntaviestiin Joutsenoon nauttimaan iloisesta talviliikuntapäivästä!

Harri Miettinen
Kilpailunjohtaja

Ajankohtaista

Yhteistyössä